le vent nous emportera

Akkor most már írok rendes blogot. Minden adott hozzá: külföld, laptop, vezeték nélküli internet a szomszédok közelségének hála, no és mindenek felett Az Események.

A török pizzásnál sorban állva döbbenten vettem tudomásul, hogy a kultúrsokk áldozata lettem. Török pizzás, érted?! A sorbanálló emberek is mintha egy metszetét adták volna Amszterdamnak: angol, jól öltözött középkorú férfi Arzenálos sállal a nyakában, ázsiai eredetű barátnővel meg térképpel az oldalán, német tinicsapat, egy komoly magányos hollandi, végül egy piercinges rasztás hajú vegetáriánus ifjú, ki tudja melyik országból. Itt tényleg annyiféle az ember, hogy a kínaiak fel se tűnnek a színes tömegben. Illetve csak az tűnik fel, hogy nem tűnnek fel. Ahogy a közeli piacon is, az eladók színre, nemre, korra és vallásra való tekintet nélkül üvöltik, hogy egyért hármat kap. Vettünk is gyorsan három mangót.

Egyébként a Heineken sörgyár/múzeum tőszomszédságában lakom. Ezt a környéket úgy hívják: de pijp. Hála egy késő délelőtti akciómnak (futni mentem a Saját Biciklimmel a Vondelparkba) egészen kezdem megismerni a környéket. Legközelebb azért viszek térképet, a csatornák tényleg olyan egyformák. Az utcánkban van barber shop, coffee shop, egy kedvesnek tűnő söröző, és 2 házzal arrébb Törley pezsgővel és egyéb magyar borokkal csábítja a vendégeket egy kis üzlet. Nem messze tőlünk van még egy érdekes bolt: egy cukrászda, ahol elképesztő alakú és díszítésű tortákat lehet kapni. Csupán a látványért is megérte benézni.

A lakásunk meseszép. Tegnap Californication és Eastern Promises nézése közben Manyinak egyszer csak elkalandozott a tekintete a képernyőről. Kérdeztem mi van, azt mondta: csak nézem, milyen klassz a lakás. Hát ilyen klassz, pedig már eltelt néhány nap a beköltözés óta. Az én kedvencem a terasz, amiről látszik a csillagos ég este, napközben meg besüt róla a nap, és tele van Manyi virágaival. (Bizony, bizony eddig csodaszép idő van itt, egyedül a szél kap néha oldalba, ami csak akkor kellemetlen, ha futni indul az ember fia és eltéved a vicces és lenge futószerelésében kerekezve.) Egyedül a mikrohullámút hiányoltam kicsit, amíg Manyi fel nem világosított, hogy a sütő egyben a mikró is... Úgyhogy nincs hiány.

Holnap végre munkába is állok, amit nagyon várok, de egyelőre amiatt izgulok a legjobban, hogy sikeresen eljussak A pontból B pontba a Saját Biciklimmel. időre.

Comments

Popular posts from this blog

Black Summer

Saves the Day

Dahab Diving memories I.