I Want To Ride My Bicycle


Megérkezésem óta az egyik legfontosabb Esemény, ami velem történt: a Saját Biciklim. Mivel egy boltban vásárolt, használt kerékpár ára előzetes becslések alapján 100 euróba kerül, más forrásokat is próbáltam felkutatni. Egy lengyel oldal szerint a vasútállomáson pirkadatkor és kora este ujjal mutogatva lehet illegálisan olcsó, azaz lopott biciklihez jutni. Viszont ha észrevesz a rendőr, több száz euródba kerülhet, hogy ily módon támogatod egyesek anyaghoz jutását.

A sajátomra a craigslist-en bukkantam rá. Oscar 2 utcányira innen árulta a "kis szeretet igénylő" női kerékpárt, 50-ért. Első látásra elvakította a szememet a zöldeskék csoda, aztán a próbakör után egyenesen elválaszthatatlanok lettünk. Pedig a dinamója csak dísznek jó, az egyik fék is pafou, a csengettyű rozsdás, stb. Kárpótlásnak azonban ott volt a két viharvert oldaltáska. Belegondolva a kis szépséghibákkal még pénzt is spóroltam: nem kell külön költenem a Saját Biciklim elcsúfítására.

A bicikli elengedhetetlen kiegészítője a lánc. Ki tudja melyik a legbiztonságosabb lezárási módszer. Egyesek arra esküdnek, hogy kétféle zárral kombinálva meg lehet úszni a lopást. Biciklitulajdonosságom első reggelén azonban olyan sokkoló látványban volt részem, ami minden láncba vetetett hitemet alapjaiban megingatta.

Hangos köszörűhangra ébredtem. Kinézek az ablakon, hát mit látok: az ablakunk alatt két ember fémvágóval reszeli a háromujjnyi vastag láncokat a biciklikről szisztematikusan, egymásután. Nem szaladnak el, miután eggyel végeztek, hanem nézegetik a többit is, és választanak egy másikat. Épp az enyém mellett! Teljes kétségbeesés. Egyre többen figyelnek fel a két emberre, akik nyugodtan folytatják munkájukat. Mi lehet ez?!

Rövidesen aztán fény derült a titokra: egy teherautó jelent meg mögöttük, ami tele volt roncs biciklikkel. A város szolgálatában álló két ember a nem használatos és roncs kerékpároktól szabadította meg az amúgy rogyásig zsúfolt kerékpártartókat. Hogy mi módon állapítják meg melyik biciklit nem használják már, azon a mai napig töröm a fejem. ötlet?

Comments

Anonymous said…
Szóval így váltod ki a köremaileket...
Munka?
Anonymous said…
Ezt már ismertem.:-) (Lásd fejjebb: de ha nem frissül...)
R.
Anonymous said…
izé... feljebb
Névtelen

Popular posts from this blog

Black Summer

Saves the Day

Dahab Diving memories I.