Forrest Gump (Hungarian)

Ez a te versenyed. Neked kell végig csinálnod. Én nem tudom helyetted. 42 kilométert lefutni egyszerre lehetetlen feladatnak tűnik, főleg hogy nem készültél rá. Hirtelen csak ott találtad magad a többi futó között. Először azt hitted ez egy gyors sprint, majd azt, hogy legfeljebb három kilométer vár rád. Miután elveszítetted érzékedet az idővel és távolsággal szemben rájöttél, hogy ez életed leghosszabb és legfontosabb versenye. Hullámokban tör rád az érzés, hogy nem bírod tovább. Eljátszol a gondolattal, hogy feladod, miközben lábaid automatikusan visznek a cél felé. Minél messzebb jutsz, annál többször és annál hosszabb ideig ízleled a feladás édes, pillanatig tartó extázisát.

Tudod jól, hogy ez a verseny nem a test edzettségéről szól. Ez a játék a fejben dől el, az önmagadba, az életbe vetett hited és a kitartásod forog életed kockáján. Nincs lehetőséged csalásra, nem vághatod le az utat, hiszen ezzel éppen a lényeget veszítenéd el. A célt a leküzdhetetlennek hitt távolság legyőzése által érheted csak el. Önmagad és kétségeid legyőzése által. A többiek nem számítanak. Nem kell elsőnek lenned. A saját versenyedet csak te nyerheted meg.

S néha, amikor már fejben sem vagy ott, amikor a gondolatok is elvesznek lihegő tested mélyén az emberfeletti erőfeszítéstől, tudd, hogy van egy kéz, mely a legnehezebb pillanatokban vízzel itat és citromot nyom a szádba, s a szalagkorláton túl van egy hang, mely a te nevedet kiabálja. Van valaki, aki hisz benned és tudja, hogy meg tudod tenni.

Látom a halványan pislákoló fényt.

A nap az.

Comments

Unknown said…
Szia, láttam a futós képeket. Jók vagytok! Puszi: R.

Popular posts from this blog

Black Summer

Saves the Day

Dahab Diving memories I.