All Your Way

A sötét színű póló ujja alól kivillanó karod. Ahogy az izomkötegek megfeszülnek kezed csontjain, és puha bőröd finom szövetként takarja be azokat. Karjaid öntudatlanul követik lépteid rimusát: könyököd egyszer behajlik, egyszer leenged. Lenyűgözve figyelem tested hétköznapi táncát. Lassan elhaladsz mellettem és én könyvem fedezékéből belémerülök széles hátad látványába.

Szemem azonban vissza- visszatéved félig meztelen felsőkarod kecses íveire. Nézem, ahogy a karok szorgalmasan dolgoznak azon, hogy előbbre juss. Lépteidet számolom. A hatodik lépésre a hajad sötétjéből elővillan erőteljes arcéled, képzeletben végigsimítom az ujjamat az orrodon, majd megérintem a szád és a hetedik lépésre befordulsz a sarkon. Hosszú másodpercekig bámulom eltűnésed színhelyét. Nem tudom, miféle titokzatos labirintus vár rád a folyósó mélyén.

Visszatekintek a könyvembe. Nézem a betűket, próbálom felfogni a szavak értelmét, de arányos karod izmai folyton megzavarják figyelmemet. Látom, ahogy fel- aláhajlik a könyök, látom az inak rándulását, sima bőröd bársonyát. Biztos távolságból gyönyörködöm szépséged igéző szobrában. Ha közelebb megyek, nem foglak ilyen szépnek látni. Mégis szeretnék a szemedbe nézni, és világossá tenni számodra a helyzetet. Végighúzni ujjamat az orrod vonalán, majd megérinteni a szád. Kezemmel a könyv lapjait simogatom.

A sötét póló ujja alól kivillanó karod. Az utcán siető ismeretlen emberek tömegében, a villamoson, a boltban, a szobámban. Az ágyamban. Könyvem betűi között. Összevágott filmkockákba préselve. Hangjegyekbe kódolva. És én nézlek hosszan, az ámulattól némán. Nem bírom rólad levenni a szemem. Az egyenes orrod, a vastag szád. A szemedbe nézek: szépségednek önmagammal áldozok.

Néhány lépést teszek. Karjaim lendületbe jönnek, és megindulok. Most egyszerre mozognak könyökeink, lépéseinket egymáshoz igazítjuk. Próbálom elképzelni, milyen lehet az izmaidnak engedelmeskedni. Erősen megkapaszkodom karjaidban. Körmeim a bőrödbe vájnak az izgalomtól. Futok. Látom, ahogy elhaladsz mellettem, és befordulsz a sarkon. Hűségesen végigkísérem az ismerős mozdulatokat.

Egyre gyorsabban futok. Az arcok elmosódnak, majd teljesen eltűnnek körülöttem. Csak amikor már karod képe is eltűnik előlem a nagy erőfeszítéstől, akkor lassítok. Megszabadulok a látványtól, megszabadulok tőled. Végre egyedül maradok, végre hazamehetek. Végre újra kezdhetek mindent. A sötét póló ujja alól kivillanó karod.


Comments

Popular posts from this blog

Black Summer

Saves the Day

Dahab Diving memories I.